Πανεύκολο, ελαφρύ και χορταστικό πιάτο με χυλοπίτες Γρεβενών. Πασπαλίστε με ξερό ανθότυρο στο τελείωμα και θα το απογειώσετε!
Διαδικασία
Καθαρίζετε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί, κόβετε την άκρη από τα ποδαράκια τους και τα κόβετε στη μέση.
Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα να ζεσταθεί πολύ καλά και ρίχνετε μέσα το μισό ελαιόλαδο, τα μανιτάρια Γρεβενών και το σκόρδο να σοταριστούν μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνετε καλά και ρίχνετε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ βράζετε ελαφρά τις χυλοπίτες Γρεβενών σε αλατισμένο νερό και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μπόλικο ξερό ανθότυρο (αν βάλετε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γαρνίρετε το κάθε πιάτο με μια φουντίτσα δεντρολίβανο.
Υλικά
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά μικρά
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ανθότυρο ξερό τριμμένο (κρητικό) ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο