Το σερβίρουμε σε μπολ ή πιάτα της σούπας, πασπαλίζοντας από πάνω με την τριμμένη φέτα.
Υλικά
- 500γρ. σούπας γλυκός τραχανάς Γρεβενών με σαφράν
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 100γρ. φέτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τον τραχανά Γρεβενών και τα 800 ml από τον ζωμό. Σιγοβράζουμε τον τραχανά σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμα του, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό. Στα τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης