Μια εξαιρετική συνταγή σαλάτας με Φασόλια μαυρομάτικα και Χταπόδι.
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια Γρεβενών μέχρι να ψηθούν καλά. Αν έχουμε από την προηγούμενη μέρα κάποιο άλλο όσπριο π.χ. φακές Γρεβενών χρησιμοποιήστε τις.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας. Τα κόβουμε σε κομμάτια όχι όμως πολύ μικρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, το χυμό του μισού λεμονιού, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το dressing μας, τη φέτα ή το ανθότυρο και έτοιμη η σαλάτα!
Υλικά Συνταγής
- ½ φλιτζάνι τσαγιού μαυρομάτικα φασόλια
- ένα φλιτζάνι τσαγιού μαρούλι
- ½ αγγούρι
- ½ ντομάτα
- ½ κρεμμύδι ξηρό ή ένα φρέσκο
- ¼ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- ½ λεμόνι
- 40γραμμ. τυρί φέτα ή ανθότυρο