Περιγραφή
Οι καρποί της αρώνιας είναι πλούσιοι σε τανίνες, ανθοκυανίνες και πολυφαινόλες. Τα φυσικά αυτά στοιχεία του φυτού έχουν ευεργετικές ιδιότητες κατά του οξειδωτικού στρες, το οποίο προκαλεί καρδιαγγειακές παθήσεις, απομακρύνει τα βαριά μέταλλα από τον οργανισμό και μειώνει τους θρόμβους στο αίμα.
Η περιεκτικότητα των καρπών της αρώνιας σε φλαβονοειδή, φυσικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ρ είναι από τις υψηλότερες όλων των φρούτων, ενώ είναι πηγές προβιταμίνης Α και βιταμινών Β2, Β6, Β9, C, E, K.
Η αρώνια περιέχει καταμετρημένες 277 αντιοξειδωτικές ουσίες, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλα φρούτα της κατηγορίας “berries”, εσπεριδοειδή και λαχανικά που μετρήθηκαν με την κλίμακα ORAC. Βελτιώνει τη χοληστερόλη και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων βοηθώντας τον οργανισμό να παράγει καλή χοληστερόλη.